Nahajate se: Prednosti

Prednosti

Ogrevanje z IR-žarki je izredno učinkovito in ekonomično

  • IR-paneli pretvarjajo do 95 % električne energije v IR-žarke, večina od preostale energije pa v toploto na površini IR-panela. Skratka, praktično vsa porabljena električna energija se porabi za ogrevanje.
  • IR-žarki grejejo predmete v okolici, zato je ogrevanje zelo hitro.
  • Porazdelitev toplote po prostoru je izredno enakomerna, kar pomeni, da ni nekoristnega pregrevanja območja pod stropom.
  • V vsakem prostoru, kjer je izvedeno ogrevanje z IR-paneli, termostat skrbi za optimalno temperaturo in pregretost.
  • V primerjavi z ostalimi načini ogrevanja vam IR-ogrevanje lahko prihrani od 30 do 70 % stroškov ogrevanja.

IR-žarki ogrevajo predmete v okolici in ne zraka

IR-žarki za prenos toplote ne potrebujejo zraka. Žarki segrevajo stene, tla in predmete, ki nato oddajajo toploto v okolico. Ta princip daje človeku izjemno prijeten občutek topline, saj toplotni valovi prihajajo iz vseh smeri in ogrevajo enakomerno po vsem telesu. Ker se toplota enakomerno širi po prostoru, ne prihaja do toplotnih razlik po višini prostora, in ker ni toplotnih razlik, zrak v prostoru ne kroži in ne prihaja do dvigovanja prahu in bakterij. To je dobro za zdravje dihal in splošno počutje.

IR-žarki blagodejno delujejo na človeško zdravje in počutje

IR-žarki so kot sončni žarki in dajejo naravno toploto – stimulirajo naš metabolizem in imunski sistem. Ker IR-ogrevanje ne povzroča kroženja zraka, se bolezni, plesni in prah v prostoru občutno zmanjšajo. IR-paneli so naprave z nizko stopnjo “elektro smoga”, zato ne oddajajo nikakršnega škodljivega sevanja.

IR-žarki s prostim očesom niso vidni, vendar jih lahko občutimo

IR-žarki človeškemu očesu niso vidni, vendar jih je moč posneti s posebno kamero. Človek IR-žarke zazna kot toploto. Občutje je prijetno in primerljivo z občutkom obsevanja naravnih sončnih žarkov. Sonce večino toplote odda v obliki IR-žarkov in tako grejejo tudi IR-paneli – naravno, zdravo in blagodejno.

IR-paneli so varni, tihi in primerni tudi za hiše iz lesa

Paneli v naši ponudbi so nizko-temperaturni paneli, katerih središčna temperatura zgornje strani je 100 °C. Te površine se lahko brez kakršnihkoli posledic dotaknemo z golo roko. Spodnja stran je topolotno izolirana, temperatura območij izven grelne površine pa ne presega 40 °C. Delujejo popoldnoma brez hrupa. Paneli so v celoti proizvedeni v Evropski uniji in imajo CE-certifikat o skladnosti.

IR-paneli so trajni in nezahtevni za vzdrževanje

Ker nimajo nikakršnih mehanskih delov, črpalk, kompresorjev, ipd., je njihova pričakovana življenjska doba 30 let in več. Sam panel ne potrebuje vzdrževanja - vzdrževanje in preverjanje delovanja se periodično izvajata na krmilnih elektronskih elementih - termostatih, tipalih, ipd.

Nasveti

Novo TPS 1

Novo TPS 1

Czech company SAKUTUS spol. s r.o. is a producer of heating units NOMATERM from 1992. NOMATERM units are basic elements for our infra-red panel...

Novice

Novo TPS 1

Novo TPS 1

Czech company SAKUTUS spol. s r.o. is a producer of heating units NOMATERM from 1992. NOMATERM units are basic elements for our infra-red panel...